اخبار داخلی

مشاهده آرشیو
اشتراک گذاری خبر:
1402/11/16

بومی‌سازی نرم‌افزار پایش تصاویر دوربین‌های مدار بسته در سایه تحریم‌ها

یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه پایش تصاویر موفق شده است با استفاده از فناوری هوش مصنوعی یک نرم افزار بومی برای جلوگیری از هک دوربین‌های مدار بسته طراحی کند.
احمد احمدی معاون توسعه تجاری یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه پردازش تصویر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت با دوازده سال سابقه در حوزه مدیریت و پایش تصاویر فعالیت می‌کند و در بخش دوربین‌های مداربسته و بخش نرم افزار سامانه نظارتی و ابری ارائه خدمات می‌هد.
وی ادامه گفت: با توجه به اینکه حدود دو نیم میلیون دوربین در کشور و در بخش‌های عمومی و خصوصی نصب است نیاز استفاده از این سامانه در کشور وجود داشت و شرکت ما با توجه به تجربه ۲۰ ساله‌ای که در پایش تصاویر داشت وارد این حوزه شد و سال ۱۳۹۴ نخستین محصول خود را ارائه کرد.
احمدی افزود: از آنجا که استفاده از دوربین‌های مداربسته در کشور در حال توسعه است وقتی تعداد دوربین‌ها زیاد می‌شود باید مدیریت صورت بگیرد و حتی تصاویر آن پایش شود. از آنجا که محصولات شرکت ما کاملا بومی هستند و در بخش‌های مختلف استفاده می‌شوند در حال حاضر فعالیت‌های بیشتری را برای توسعه بازار داخل و خارج از کشور در نظر گرفته‌ایم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این محصول در برابر محصولات خارجی مزیت‌های زیادی دارد یادآور شد: از آنجا که در کشور سامانه پایش تصاویر بومی را نداشتیم و محصولات نرم افزار خارجی موجود در کشور کرک شده و غیراورجینال هستند و هیچ گونه پشتیبانی و خدمات پس از فروشی روی این سامانه‌ها صورت نمی گیرد و موضوع تحریم‌ها مضاف برعلت شد که به فکر رفع این مشکلات بیفتیم.
معاون توسعه این شرکت دانش بنیان افزود: یکی از سامانه‌های ما نزدیک به ۸ سال است وارد بازار شده که در شهرداری، دانشگاه‌های علوم پزشکی، بنگاه‌های اقتصادی و صنایع مختلف، بیمارستان‌ها، راه آهن، نیروگاه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاهی کاربرد دارد و حدود صد هزار لایسنس در کشور نصب شده است.
احمدی افزود: یکی دیگر از مزایای این سامانه در مقایسه با نمونه خارجی تفاوت قیمت آن است که یک چهارم پایین‌تر از نمونه خارجی است؛ و دیگری پشتیبانی ۲۴ ساعته و ۷ روزه است‌ا ین  محصول از ابتدا بومی بوده و توسط نحبگان دانشگاهی نوشته شده است و با توجه به بومی بودن در مقابل حملات سایبری امن است و با داشتن مجوز افتا از نظر امنیت سایبری تایید شده است.
وی ادامه داد: این نرم افزار وابستگی به مدل خاصی از دوربین مداربسته ندارد و باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود، چون گاهی سازمان مجبور به تغییر مدل‌های دوربین می‌شود بنابراین لازم نیست نرم افزار را هم تغییر دهند از سوی دیگر بزرگترین حسنی که دارد این است که ما به دلیل چالش‌های ارتباطی و پهنای باند و عوامل اینترنتی و محدودیت را می‌شناسیم نرم افزار طوری ساخته شده که بتوانیم با این موارد همسان شویم؛ که این خود موجب ارتباط ایمن و پیوسته را داشته باشیم.
احمدی بیان کرد: با اینکه ورژن‌های زیادی از این نرم افزار فروخته شده و از قابلیت و پایداری مناسبی برخوردار است اما چون نسخه‌های غیر‌اورجینال با قیمت کمتری در اختیار می‌گیرد کاربر داخلی ترجیح می‌دهند نسخه‌های خارجی استفاده کنند و با همه این ویژگی‌ها و مزیت‌ها این محصول از سوی نهاد‌ها و سازمان‌ها مورد توجه قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: این محصول به زبان عربی و انگلیسی هم در اختیار کاربران خارجی قرار داده شده و صادرات هم داشته است.
کد خبر 102021116.571
هوش مصنوعيمرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعیمرکز هوش مصنوعیدوربین مدار بسته
 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ