علم و فناوری
اشتراک گذاری خبر:
1402/2/6

امکان سوادآموزی به کودکان با چت‌بات‌های هوش مصنوعی

بیل گیتس معتقد است که ابزارهای هوش مصنوعی هنوز جای پیشرفت دارند، اما به‌زودی می‌توانند به معلم خصوصی دانش‌آموزان تبدیل شوند.
آنا پرس می گوید که هوش مصنوعی به‌زودی می‌تواند معلم خصوصی کودکان باشد و خواندن و نوشتن به آن‌ها یاد دهد. «بیل گیتس» چنین باوری دارد و معتقد است که چت‌بات‌های AI می‌توانند ۱۸ ماه دیگر به آن‌ها خواندن و نوشتن بیاموزند.
به گفته وی «ابزارهای هوش مصنوعی به این سطح از توانمندی می‌رسند تا به‌خوبی معلم‌های انسانی عمل کنند. چت‌بات‌های امروزی توانایی فوق‌العاده‌ای در خواندن و نوشتن پیدا کرده‌اند و به‌زودی می‌توانند معلم دانش‌آموزان شوند تا به‌شیوه‌ای که پیش‌تر هرگز در دنیای فناوری دیده نشده است، این مهارت‌ها را در کودکان تقویت کنند.»
گیتس معتقد است که «در ابتدا از مشاهده توانایی این فناوری در کمک‌کردن به خواندن (به‌عنوان یک دستیار تحقیقاتی خواندن) و ارائه بازخورد درزمینه نوشتن حیرت‌زده خواهیم شد. آموزش کامپیوتر برای تبدیل‌شدن به معلم در گذشته کار بسیار سختی تلقی می‌شد. هنگامی که معلمان درباره یک انشاء به دانش‌آموزان بازخورد می‌دهند، به ویژگی‌هایی مثل ساختار روایت و شفافیت نثر نگاه می‌کنند که موضوعاتی در سطوح بالای توانمندی‌های شناختی بوده و توسعه آن از طریق کدنویسی کار دشواری است.»
طرفداران هوش مصنوعی می‌گویند مدل‌های زبانی با قابلیت بازتولید زبان به شیوه‌ای شبیه به انسان‌ها این شرایط را تغییر داده‌اند. بااین‌حال، گیتس متذکر شده است که فناوری هوش مصنوعی هنوز باید در خواندن و بازتولید زبان انسانی بهتر شود تا بتوان از آن به‌عنوان معلم خصوصی دانش‌آموزان استفاده کرد.
مدیرعامل سابق مایکروسافت انتظار دارد که هوش مصنوعی در آینده در حوزه ریاضیات هم بهتر شود. این فناوری هنوز مشکلاتی حتی در برخی مسائل پایه ریاضی دارد، اما انتظار می‌رود که بهینه‌سازی‌هایی درزمینه استدلال‌های منطقی این ابزار‌ها صورت بگیرد تا این مشکلات برطرف شوند.
با وجود این نقایص، گیتس باور دارد که هوش مصنوعی احتمالاً در دو سال آینده بهبود پیدا خواهد کرد. چت‌بات‌هایی مثل ChatGPT و بینگ درحال‌حاضر رایگان هستند، اما حتی اگر در آینده پولی شوند، با هزینه اشتراکی در حدود ماهانه ۲۰ دلار می‌توانند بسیار ارزان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از استخدام معلم‌های خصوصی باشند.
کد خبر 212020206.054
هوش مصنوعیمرکز هوش مصنوعیمرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعیآموزش
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر