بر اساس گزارشهای منتشر شده در The Independent، اخباری مبنی بر اینکه یک الگوریتم مبتنی هوش مصنوعی توانسته یک مقاله علمی درباره خودش تولید کند، تأیید شد.
الگوریتم GPT-3 توانسته یک مقاله علمی درباره خودش به رشته تحریر درآورد. نکته جالبتر اینکه مقاله مذکور در مرحله داوری قرار دارد. به نظر میآید که هوش مصنوعی به مرحلهای از بلوغ رسیده که میتواند جای پژوهشگران را هم بگیرد.
یک محقق سوئدی این پروژه میگوید که ابتدا با یک آزمایش ساده قصد داشته تا بررسی کند که الگوریتم تولید متن GPT-3 با چه کیفیتی میتواند درباره خودش بنویسد. اما ظاهراً نتایج فراتر از انتظارات وی بوده و اکنون نتیجه کار این مقاله در یک مجله علمی در حال داوری شدن است.
این پژوهشگر که Thunström نام دارد از هوش مصنوعی GPT-3 خواسته یک مقاله ۵۰۰ کلمهای درباره GPT-3 بنویسد و ارجاعات و منابع علمی را به متن اضافه کند. اما نگارش این مقاله توسط الگوریتم مذکور و درج ارجاعات مربوطه در متن موجبات شگفتی این محقق را در پی داشت.
Thunström که در دانشگاه گوتنبرگ سوئد در زمینه علوم اعصاب و فناوریهای سلامتی فعالیت میکند، در این باره اعلام کرده که نتیجه کار هوش مصنوعی شبیه سایر مقالات علمی است.
وی حالا در کنار GPT-3 به عنوان نویسندگان این مقاله معرفی شده است. این محقق کمترین دستورالعملها را برای این الگوریتم تعریف کرد تا از این برنامه کامپیوتری یک مقاله بگیرد.
الگوریتم GPT-3 در نهایت در عرض دو ساعت مقالهای با عنوان «آیا GPT-3 میتواند به خودی خود و با کمترین دخالت انسانی یک مقاله آکادمیک بنویسد؟»را به رشته تحریر در آورده و حالا این مقاله حالا بهصورت پیشچاپ منتشر شده است.
Thunström میگوید پس از نگارش مقاله از این هوش مصنوعی پرسیده بود که آیا در نگارش آن با مشکلی روبرو بوده یا خیر که با جواب منفی GPT-3 روبرو شد.
وی در نهایت مجوز انتشار مقاله را از هوش مصنوعی گرفته و حالا این مقاله را برای مجلهای که نامش هنوز اعلام نشده، ارسال کرده تا داوری شود. Thunström میگوید مشکل بزرگی که در انتشار این مقاله وجود داشت که آن هم بحث مالکیت آن بود. چون مقاله توسط یک هوش مصنوعی نوشته شده که نام حقوقی ندارد. وی معتقد است که وجود چنین مقالهای ایده مقالههای علمی سنتی را زیر سوال میبرد.