پژوهشگران موفق شدند با فناوری چاپ زیستی، پوستی را ایجاد کنند که همانند پوست طبیعی انسان عمل میکند.
این پوست مصنوعی که به صورت زیستی چاپ شده، از سه لایه اصلی پوست یعنی هیپودرم، اپیدرم و درم، تشکیل شده و میتوان از آن برای درمان زخم ها، سوختگیها و انواع دیگر آسیبهای پوستی استفاده کرد.
محققان موسسه ویک فارست (Wake Forest) برای آزمایش عملکرد و اثربخشی این پوست چاپ زیستی، آن را روی نمونههای حیوانی آزمایش کردند و نتایج نشان داد که منجر به بهبود بسته شدن زخم و بازسازی پوست شد.
این گروه تحقیقاتی گفت: این کار نشاندهنده پیشرفتی مهم در مهندسی زیستی جایگزینهای پوست برای تقویت بازسازی و تولید پوستهای جدید است و نشان میدهد که پوست چاپشده زیستی ممکن است برای استفاده بالینی انسان قابل استفاده باشد.
همچنین این پوست میتواند برای بیمارانی که از زخمهای ضخیم ناشی از جراحات یا سوختگیهای شدید رنج میبرند مفید باشد. در حال حاضر، پزشکان از پیوند پوست اتولوگ برای درمان برخی زخمها استفاده میکنند که در این روش، از پوست سالم یک قسمت از بدن فرد به محل آسیب دیده، پیوند زده میشود.
این روش درمان برای اکثر بیماران موثر است، اما یک محدودیت هم دارد؛ به گفته این گروه برای پیوند اتولوگ، پوست باید به اندازه کافی وجود داشته باشد و در بیماران دچار سوختگی، ممکن است این میزان پوست سالم وجود نداشته باشد.
اینجاست که پوست چاپ زیستی شده میتواند نقش مهمی را ایفا کند. محققان میتوانند به اندازهای که برای پیوند آزمایشگاهی لازم است، پوست مصنوعی تولید کنند و تنها چیزی که آنها نیاز دارند مقداری سلول از بدن بیمار است.