فناوری هوش مصنوعی به کمک کاهش خطر از دست دادن بینایی، سکته مغزی می آید

فناوری هوش مصنوعی به کمک کاهش خطر از دست دادن بینایی، سکته مغزی می آید
فهرست مطالب
فناوری جدید هوش مصنوعی (AI) که تغییرات ظریف در شبکیه چشم را تشخیص می‌دهد، می‌تواند به میلیون‌ها نفر کمک کند تا از کاهش بینایی یا نابینایی جلوگیری کنند.
مدل یادگیری عمیق شبکیه، که در طی یک مطالعه سه ساله توسط دانشگاه موناش ایجاد شد، به پزشکان عمومی و متخصصان مراقبت های بهداشتی کمک می کند تا خطر انسداد ورید شبکیه (RVO) را شناسایی و پیش بینی کنند، که زمانی رخ می دهد که یک لخته خون رگ در شبکیه چشم را مسدود کند.
اما این فناوری همچنین پتانسیل پیش بینی خطر حملات قلبی و سکته را دارد، زیرا شبکیه از طریق سیستم عصبی مرکزی بسیار نزدیک به سایر قسمت های بدن متصل است.
این مطالعه که در مجله Eye منتشر شد، توسط گروه هوش مصنوعی موناش پزشکی که در مرکز تحقیقات الکترونیکی موناش دانشگاه مستقر است، انجام شد.
پروفسور Zongyuan Ge، نویسنده این مطالعه، و همچنین محقق ارشد در دپارتمان مهندسی سیستم های برق و کامپیوتر، گفت که RVO دومین بیماری شایع عروقی شبکیه در جهان است که حدود ۱۶ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر خیلی دیر تشخیص داده شود یا درمان نشود، می تواند منجر به از دست دادن بینایی یا در موارد جدی، کوری شود.
RVO می تواند در صورتی رخ دهد که رگ های چشم خیلی باریک باشند و احتمال بروز آن در افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا یا سطح کلسترول بالا بیشتر است.
در طول این مطالعه، محققان یک مدل هوش مصنوعی را آموزش دادند تا بین بیش از ۱۰۵۰۰ تصویر فوندوس (عکس‌های پشت چشم) جمع‌آوری‌شده از بیمارستان چین غربی دانشگاه سیچوان تمایز قائل شود. برخی از بیمارانی که در عکس‌ها گرفته شده‌اند انسداد ورید شبکیه داشتند، در حالی که برخی دیگر نداشتند.
دانشیار Ge گفت که هوش مصنوعی قبلا بر روی بیماری های چشمی سنتی مانند رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم یا آب مروارید تمرکز کرده است.
دانشیار Ge خاطرنشان کرد: توانایی هوش مصنوعی برای انجام محاسبات عظیم و گرفتن عوامل ناشناخته و به ظاهر نامرتبط برای طبقه بندی بسیار فراتر از تفکر و توانایی های انسان است.
ابزار الگوریتم احتمالاً ابزار قدرتمندی برای کمک به پزشکان و پزشکان برای پیش‌بینی خطر ابتلا به RVO و سایر بیماری‌های قلبی عروقی و مغزی مانند سکته در آینده خواهد بود – حتی اگر در آن زمینه تخصص نداشته باشند.
تنها چیزی که آنها نیاز دارند یک دوربین فوندوس “هوشمند” است – این دوربین‌ها اکنون به طور گسترده حتی در کشورهای در حال توسعه در دسترس هستند – و یک پلت فرم رایانش ابری یکپارچه با الگوریتم هوش مصنوعی.
پروفسور Ge گفت :«ما همچنین امیدواریم که این الگوریتم بررسی سلامت عروق خود را برای بیماران بسیار ارزان تر و در دسترس تر کند، که شاید ۲۰ تا ۴۰ دلار در مقایسه با هزینه معمول حدود ۳۰۰۰ دلار برای اسکن MRI در کشورهای توسعه یافته باشد.»
کد خبر ۲۰۱۰۱۰۹۱۹.۴۴۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری خبر:
برچسب‌ها: