تمام نهادهای کشور برای تنظیم گری هوش مصنوعی باید همسو شوند

تمام نهادهای کشور برای تنظیم گری هوش مصنوعی باید همسو شوند
فهرست مطالب
رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش خبری ساعت ۱۴ صدا و سیما بر همسو شدن تمام نهادهای کشور جهت تنظیم گری در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ دکتر محمد شهرام معین، رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ICT در ارتباط با پیامدهای هوش مصنوعی و الزام تنظیم گری در این حوزه اظهار کرد: شروع هوش مصنوعی از دهه‌ چهل میلادی بود که کارهای تحقیقاتی از آن زمان آغاز شد و در پی آن برنامه‌ها و الگوریتم‌های مختلفی مطرح شد؛ ولی از تقریبا ده سال پیش بود که با توسعه‌ی زیرساخت‌های پردازشی و الگوریتم‌های به اصطلاح هوشمند به سرعت گسترش پیدا کرد و کاربردهای خیلی زیادی پیدا کرد و به از همون موقع هشدارهایی هم برای استفاده‌ی نامناسب از اون مدنظر بود.
وی در ادامه افزود: مجمع جهانی مخابرات از حدود چهار سال پیش اقدام به مطرح کردن مقاصد مفیدی برای این تکنولوژی نمود که البته با گسترش هوش مصنوعی به ویژه هوش مصنوعی مولد از چند ماه پیش نشان داده شد که اگر این ابزار دست افرادی بیفتاد که میتوانند از آن استفاده منفی داشته باشند، موضوع استفاده از این تکنولوژی بسیار خطرناک خواهد شد.
دکتر معین ضمن اشاره به اینکه هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار مفید می تواند در جهت مناسب و توسعه کشور استفاده شود گفت: هوش مصنوعی امروز موضوعی است که دولت ها باید به آن بپردازند و تنظیم گری مناسبی برای استفاده درست از این تکنولوژی باید صورت گیرد.
رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز سازمان ملل متحد اعلام کرد که نهادی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید تاسیس شود تا از اثرات مخرب هوش مصنوعی جلوگیری شود.
دکتر معین در پاسخ به این سوال که در کشور ما برای تنظیم گری و نظارت بر هوش مصنوعی چه تدابیری در دست اقدام است، گفت: ما در حال حاضر در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه تدوین سند توسعه‌ی ملی هوش مصنوعی را در دست اقدام داریم که نتایجش در حال آماده شدن میباشد، که البته همزمان معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز اقدام خیلی جدی را شروع کرده است و ما در حال تعامل با آن ها در جهت تهیه لایحه‌ ای برای هوش مصنوعی می باشیم.
رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی در پایان بیان کرد: در چند ماه آینده پیش‌نویس اولیه‌ این لایحه آماده خواهد شد و در این رابطه مجلس شورای اسلامی و مراکز دیگر به نوعی درگیر این مساله هستند و در ارتباط با این موضوع فعالیت هایی در دست اقدام دارند؛ در نهایت باید زمینه ای فراهم شود تا همه سازمان ها و نهادها در ارتباط با تنظیم گری و تهیه سند توسعه هوش مصنوعی با یکدیگر همسو شوند و تنظیم گری به شکلی مناسبی در راستای استفاده‌ درست از هوش مصنوعی در کشور صورت گیرد.
کد خبر ۱۱۰۰۲۰۵۰۹.۰۲۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری خبر:
برچسب‌ها: