طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی سامانه پیش‌بینی زلزله با استفاده از هوش مصنوعی

طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی سامانه پیش‌بینی زلزله با استفاده از هوش مصنوعی
فهرست مطالب
دانشجوی دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی سامانه‌ای شد که با بهره‌گیری از داده‌های آب‌شناسی و ژئوشیمیایی و استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند زمان و مکان وقوع زمین‌لرزه را تخمین بزند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، علیرضا تفته دانشجوی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی این دانشگاه درباره جزییات این سامانه گفت: با بهره‌گیری از داده‌های آب‌شناسی و داده‌های ژئوشیمیایی، سامانه‌ای طراحی و ساخته شد که بر روی چشمه‌ها نصب می‌شود و با استفاده از سنسورهای به کار رفته در دستگاه، ۶ متغیر از آب چشمه‌ها را به صورت پی‌درپی و منظم اندازه‌گیری و به صورت پیامک ارسال می‌کند.
وی افزود: دیتاهای ارسال شده با استفاده از روش Fuzzy clustering دسته‌بندی و پردازش می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند تا با استفاده از هوش مصنوعی زمان و مکان وقوع زمین‌لرزه تخمین زده شود.
این پژوهشگر ادامه داد: دستگاه پیش‌بینی زلزله با استفاده از هوش مصنوعی Earthquake Forecasting System with Artificial intelligen در دوره اخیر مسابقات بین‌المللی اختراعات کشور سوئیس که با عنوان IFIA و با حضور ۷۴۰ اختراع از ۳۲ کشور از جمله آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، ایران، قطر، بحرین، انگلیس، لبنان، لهستان، روسیه، هنگ کنگ، برزیل، چین برگزار شد، موفق به کسب مدال طلای مسابقات شده است.
تفته درباره اهمیت طرح خود که موفق به دریافت مدال طلا شده است، گفت: ایران از جمله کشورهایی است که از گسل‌های فراوانی تشکیل شده است که حرکت این گسل‌ها باعث رها شدن انرژی ذخیره شده در درون زمین و بروز زلزله‌های مکرر می‌شود. وقوع این زمین‌لرزه‌ها تلفات جانی و خسارت‌های مالی فراوانی را در مناطق شهری به دنبال داشته است.
وی یادآور شد: زمین‌لرزه‌ها اغلب با یک سری نشانه‌ها پیش از رویداد همراه هستند که اصطلاحاً به آنها پیش‌نشانگرهای زمین‌لرزه گفته می‌شود. تاکنون ده‌ها پیش‌نشانگر مختلف برای زمین‌لرزه شناسایی شده است که از مهمترین آنها می‌توان به پیش‌نشانگرهای آبشناختی، پیش‌نشانگرهای حرارتی، پیش‌نشانگرهای ژئودزی و پیش‌نشانگرهای ژئوفیزیکی اشاره کرد.
این محقق در پاسخ به اینکه دقت پیش‌بینی سامانه ساخته شده برای تخمین زلزله چه میزان است، اظهار داشت: این سامانه نیازمند چند صد دستگاه فعال بر روی چشمه‌های کشور می‌باشد. به عنوان یک دانشجو توانایی ساخت صرفاً یک نمونه آزمایشگاهی از این دستگاه را داشتم که امیدوارم در آینده با حمایت مسئولان حوزه مدیریت بحران در کشور بتوانم تحقیقات در این حوزه را توسعه دهم.
کد خبر ۱۲۰۰۱۰۹۲۰.۴۸۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری خبر:
برچسب‌ها: