تحقیق روی لنزهای بیونیکی از ۲۰۱۰ رواج ویژهای یافته و از سال ۲۰۱۵ شاهد رونمایی از انواع آن هستیم.
ترکیب فناوری اپتیک، الکترونیک و پزشکی و هوش مصنوعی، اساس ساخت این محصول را تشکیل داده و امید ورود بعد از دوره آزمایشی و حوالی سالهای ۲۰۲۵، شاهد همه گیری استفاده از آن باشیم.
تحقیق روی لنزهای بیونیکی در چندین کشور و تعدادی از شرکتهای بزرگ در جریان است.
یک محقق کانادایی از شرکت Ocumetics Technology، موفق به ساخت لنز بیونیک Ocumetics Bionic Lens شده که میتواند دید اشخاص را متحول کند. این لنز برخلاف لنزهای طبی بایستی با عمل جراحی هشت دقیقهای در چشم قرار گرفته و پس از این عمل دید اصلاح میگردد. بدین منظور، لنز بیونیکی درون سرنگی از محلول سالین قرار گرفته و سپس به چشم بیمار تزریق شده و پس از باز شدن آن، شخص بینایی سه برابر بهتر از چشم سالم خواهد داشت.
این لنز بیونیکی که از حدود سالهای ۲۰۱۰ اقدام به تحقیق روی آن شده، در یک کنفرانس جراحی انکساری و آب مروارید در سال ۲۰۱۵ معرفی شد. این پروژه با بودجه سه میلیون دلار برای تحقیقات، ثبت اختراع بینالمللی و آزمایشات انجام شده است.
لنز Ocumetics بجای عملکرد مشابه لنزهای بینایی، مانند عمل جراحی مروارید عمل کرده و به عدسی طبیعی چشم میچسبد. این رویکرد را میتوان بطور سرپایی انجام داد و شامل ریختن محلول سالین به همراه لنز درون چشم توسط یک سرنگ است.
لنز تا شده پس از ۱۰ ثانیه باز میشود و بر روی عدسی چشم قرار میگیرد. بیمارانی که از کاشت لنز بیونیک استفاده میکنند، در آینده در برابر آب مروارید ایمن هستند و عدسی طبیعی چشمانشان تقویت میشود. این رویکرد همچنین از جراحی لیزر ایمنتر بوده و لنز تنها توسط محلول سالین درون چشم قرار میگیرد.