نانوتکنولوژی مبتنی بر هوش مصنوعی برای درمان انسداد عروق بدون جراحی

نانوتکنولوژی مبتنی بر هوش مصنوعی برای درمان انسداد عروق بدون جراحی
فهرست مطالب

سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده است که بیماری‌های قلبی هر ساله جان نزدیک به ۱۸ میلیون نفر را می‌گیرند. از بین بیماری‌های مختلف با قلب، آترواسکلروزیس نقش عمده‌ای در این مسئله دارد.

آترواسکلروزیس، تجمع پلاک در رگ ها ، یکی از علل اصلی بیماری‌های قلبی و سکته مغزی است. در این وضعیت، پلاک که از چربی، کلسترول و مواد تشکیل شده است، در عروق تجمع می‌یابد و آن‌ها را تنگ و سخت می‌کند. این امر جریان خون را محدود کرده و خطر حملات قلبی، سکته‌ها و بیماری‌های عروق محیطی را افزایش می‌دهد. با گذشت زمان، پلاک می‌تواند شکسته شده و باعث لخته‌های خونی شود که ممکن است عروق را به طور کامل مسدود کنند. این وضعیت معمولاً به آرامی پیشرفت می‌کند و ممکن است تا زمان تنگی یا انسداد قابل توجه عروق، هیچ علامتی نشان ندهد و این نیاز به روش‌های درمانی خاص‌تری را ایجاب می‌کند.

با این حال، روش‌های سنتی مانند آنژیوگرافی و تست‌های استرس معمولاً فقط پس از تجمع قابل توجه پلاک، آترواسکلروس را تشخیص می‌دهند. از این رو، فناوری‌های پیشرفته برای بهبود تشخیص و درمان این بیماری ضروری است.

در حال حاضر، درمان‌های کمتر تهاجمی و هدفمند برای درمان بیماری‌های مخفی مانند آترواسکلروزیس ضروری است. پیشرفت‌های حاصل از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به پزشکان کمک‌کند تا پیشرفت آترواسکلروزیس را پیش‌بینی کرده و درمان‌ها را بر اساس داده‌های خاص بیماران شخصی‌سازی کنند. همچنین، فناوری‌های پوشیدنی و تله‌مدیسین امکان نظارت مداوم بر سلامت قلب را فراهم می‌آورد و نشانه اولیه مشکلات قبل از تشدید آن‌ها شناسایی می‌کند.

در همین راستا، دانشمندان در سنگاپور از قدرت نانوتکنولوژی برای تشخیص و درمان آترواسکلروزیس بهره‌برداری کرده‌اند. محققان در دانشگاه ملی سنگاپور، دانشکده پزشکی یانگ لو لین، گفتند: “شیوع شرایط مرتبط آترواسکلروزیس در سه دهه گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده و به‌ویژه در جمعیت‌های جوان‌تر مشاهده می‌شود. این افزایش به عوامل سبک مانند رژیم‌های غذایی نامناسب، عدم تحرک، سیگار کشیدن و مصرف الکل مربوط می‌شود.”

یافته‌های این مطالعه در مجله Small منتشر شده است.

محققان بیان کردند: “روش‌های متداول برای تصویربرداری از پلاک‌های آترواسکلروتیک شامل تکنیک‌هایی مانند سونوگرافی درون‌عروقی، آنژیوگرافی کرونری، آنژیوگرافی با سی‌تی‌اسکن و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) هستند. با این حال، این روش‌هایت‌هایی در وضوح، تهاجم و به‌ویژه در توانایی ارائه درمان‌های هدفمند دارند.”

تیم تحقیقاتی توضیح داد: “نانومواد جدید توسعه‌یافته می‌توانند آترواسکلروزیس را تشخیص داده، پلاک‌های آترواسکلروتیک را هدف قرار داده و داروهای درمانی را مستقیماً برای مهار پیشرفت آترواسکلروزیس در‌های پیش بالینی تحویل دهند.”

این نانوذرات در محیط اسیدی پلاک‌های آترواسکلروتیک به طور خاص تجزیه می‌شوند. در این فرآیند، گادولینیوم آزاد می‌شود که به تصویربرداری در زمان از شدت پلاک کمک می‌کند و همچنین سیمواستات، دارویی با خواص ضدالتهابی و ضد گونه‌های واکنشی اکسی (ROS) که به تثبیت و درمان پلاک کمک می‌کند، آزاد می‌شود. بنابراین، خطر بروز حوادث قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

کد خبر ۲۰۱۰۳۰۸۰۶.۷۱۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *