محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا یک «زبان الکترونیکی» پیشرفته طراحی کردهاند که میتواند فساد، تقلب و آلودگی مواد غذایی را در عرض چند دقیقه شناسایی کند. این سیستم از حسگرهای گرافنی فوقالعاده نازک که تنها یک اتم ضخامت دارند و هوش مصنوعی برای شبیهسازی نحوه چشیدن و پردازش طعمها در انسانها استفاده میکند. این فناوری به راحتی قادر است تغییرات کوچک در مایعات مشابه را شناسایی و آنالیز کند و از این طریق به تشخیص کیفیت، اصالت و فساد مواد غذایی بپردازد.
ویژگی برجسته این زبان الکترونیکی توانایی آن در یادگیری و بهبود دقت است. به طور مثال، دقت سیستم در شناسایی محصولات مختلف همچون نوشیدنیها، قهوه و حتی شناسایی آلودگیها از ۸۰ درصد به بیش از ۹۵ درصد افزایش یافته است. در یک آزمایش خاص، این سیستم توانست بین نوشیدنیهای مشابه همچون کوکاکولا، پپسی و کوکاکولای بدون قند با دقت بیش از ۹۷ درصد تفاوت قائل شود.
این زبان الکترونیکی همچنین قادر است مواد شیمیایی مضر مانند اسید پرفلوروهگزانوئیک را در سطحی بسیار حساس شناسایی کند، بهطوری که میتواند یک قطره از این ماده را در یک استخر المپیک شناسایی کند. این ویژگی بهویژه در شناسایی آلودگیهای غذایی و آب پیش از رسیدن به مصرفکنندگان اهمیت زیادی دارد.
این فناوری نوین بهجز کاربرد در تشخیص فساد و تقلبهای غذایی، پتانسیل کاربرد در زمینههایی مانند تشخیصهای پزشکی و سایر آزمایشهای شیمیایی پیچیده را نیز دارد. با استفاده از این سیستم، به نظر میرسد که روند آزمایشهای شیمیایی و اطمینان از سلامت مواد غذایی بهطور قابلتوجهی تسهیل شود.
کد خبر ۲۰۱۰۳۱۱۰۶.۵۴۴
منبع خبر : studyfinds