عربستان سعودی به منظور تغییر شکل چشمانداز صحرا و تسریع پروژههای ساختوساز بزرگ خود، از روباتهای پیشرفته برای افزایش کارایی استفاده میکند. پروژه نئوم، که به عنوان محور اصلی تلاشهای عربستان برای تبدیل اقتصاد مبتنی بر نفت به اقتصادی گردشگریمحور شناخته میشود، در این راستا قرار دارد.
برخی از پروژههای برجسته تحت این طرح شامل مگاشهر “لاین” و دوقلوی آسمانخراش “اپیکون” هستند. ساخت چنین پروژههایی نیازمند منابع زیاد و نیروی کار قابل توجهی است. بنابراین، استفاده از روباتها هدف کاهش هر دو را دنبال میکند.
در این راستا، صندوق سرمایهگذاری نئوم (NIF) اقدام به سرمایهگذاری قابل توجهی در شرکت اروپایی “GMT Roboti” کرده است. جزئیات بیشتری درباره نوع روباتها و عملکرد آنها هنوز منتشر نشده است؛ اما تولید میلگرد (میلههای مسلحکنندهای که در ساختمانهای بتنی استفاده میشوند) یکی از اولویتهای اصلی خواهد بود، چرا که نئوم حدود ۲۰ درصد از تأمین فولاد جهان را مصرف میکند.
اولریش دایشمان، مدیرعامل GMT Robotics گفت: “پس از ۳۰ سال فعالیت در صنعت میلگرد بسیار هیجانانگیز است که شاهد پذیرش گسترده روباتیک و اتوماسیون برای بهبود فرآیند میلگرد هستیم.” او افزود: “ما با آرزوی نئوم برای بازنگری نحوه اجرای ساخت موافقیم و منتظر یک همکاری موفق هستیم که صنعت ساخت را متحول کند.”
این خبر پس از سرمایهگذاری اخیر نئوم در تولید بتن و راهاندازی کارخانه چندمنظوره بتن منتشر شده است. علاوه بر این، عربستان سعودی موفق به کسب حق برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ نیز شده است؛ بنابراین انتظار میرود فعالیتهای ساختمانی در این منطقه طی دهه آینده افزایش یابد.
کد خبر ۲۱۰۰۳۱۰۰۴.۱۳۵