انویدیا نسخه‌ای از پردازنده هوش مصنوعی جدید و قدرتمندش را برای بازار چین آماده می‌کند

انویدیا نسخه‌ای از پردازنده هوش مصنوعی جدید و قدرتمندش را برای بازار چین آماده می‌کند
فهرست مطالب
انویدیا برای رقابت با شرکت‌های چینی، نسخه‌ی ویژه‌ای از تراشه‌ی هوش مصنوعی پرچمدارش را برای این کشور توسعه می‌دهد.
انویدیا درحال توسعه‌ی نسخه‌ی خاصی از نسل جدید تراشه‌های هوش مصنوعی بلک‌ول (Blackwell) برای بازار چین است تا بدین‌ترتیب با محدودیت‌های صادراتی آمریکا کنار بیاید.
انویدیا به‌عنوان غول حوزه‌ی تراشه‌های هوش مصنوعی، در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) از سری تراشه‌های بلک‌ول رونمایی کرد و قصد دارد تولید انبوه آن‌ها را نیز در سال جاری میلادی آغاز کند. تراشه‌ی B200 از این خانواده در برخی از وظایف مانند پاسخ‌گویی چت‌بات‌ها تا ۳۰ برابر سریع‌تر از نسل قبل عمل می‌کند.
انویدیا برای عرضه‌ی تراشه‌ی B200 که فعلاً با اسم رمز B20 شناخته می‌شود، با شرکت Inspur به‌عنوان یکی از شرکای اصلی توزیع‌کننده‌ی خود در چین همکاری خواهد کرد. گفته می‌شود عرضه‌ی B20 از نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.
دولت آمریکا در سال ۲۰۲۳ کنترل صادرات تراشه‌های پیشرفته به چین را تشدید کرد تا از پیشرفت‌های نظامی و دستیابی این کشور به فناوری‌های حوزه‌ی ابررایانه جلوگیری کند. تیم سبز از آن زمان سه تراشه‌ی سفارشی برای بازار چین توسعه داده است. اعمال محدودیت‌های صادراتی آمریکا، به هواوی و استارتاپ‌هایی مثل Enflame که تحت حمایت Tencet قرار دارند کمک کرد در بازار داخلی پردازنده‌های هوش مصنوعی پیشرفته، نفوذ پیدا کنند.
به گفته ی زومیت عرضه‌ی نسخه‌ی چینی تراشه‌های سری بلک‌ول به انویدیا کمک می‌کند حتی در سایه‌ی تحریم‌ها با شرکت‌های چینی رقابت کند. سهم چین از درآمد انویدیا در سال منتهی به ژانویه‌ (دی و بهمن ۱۴۰۲) حدود ۱۷ درصد بود که درمقایسه‌با سهم ۲۶ درصدی سال قبل از آن، کاهش قابل‌ توجهی را نشان می‌دهد.
H20 به‌عنوان پیشرفته‌ترین تراشه‌ی انویدیا برای بازار چین، در زمان عرضه‌ با استقبال ضعیفی مواجه شد و انویدیا را وادار کرد آن را با قیمتی کمتر از تراشه‌ی رقیب هواوی به‌فروش برساند. البته گفته می‌شود فروش این تراشه درحال‌حاضر رشد چشمگیری را تجربه می‌کند.
براساس برآوردهای گروه تحقیقاتی SemiAnalysis، انویدیا در سال جاری می‌تواند بیش‌ از یک میلیون تراشه‌ی H20 در چین بفروشد که درآمدی ۱۲ میلیارد دلاری برای این شرکت به‌ارمغان خواهد آورد.
انتظار می‌رود آمریکا همچنان فشار بر محدودیت‌های صادراتی مرتبط با تراشه‌ها به چین را حفظ کند. برخی منابع قبلاً اعلام کرده بودند که دولت بایدن تصمیم دارد هلند و ژاپن را برای اعمال محدودیت‌های بیشتر بر صادرات تجهیزات مورد نیاز برای ساخت تراشه به چین، تحت‌فشار قرار دهد.
کد خبر ۲۱۲۰۳۰۵۰۲.۵۶۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری خبر:
برچسب‌ها: