مطالعهای جدید از محققان مایکروسافت و دانشگاه کارنگی ملون نشان میدهد که برخی از کارمندان متخصص، به جای استفاده از تواناییهای تفکر انتقادی خود، بیش از حد به هوش مصنوعی مولد (Generative AI) متکی شدهاند و در نتیجه، مهارتهای حل مسئلهی آنها رو به زوال است.
در این تحقیق که بر روی ۳۱۹ کارمند متخصص انجام شده، مشخص شد کارمندانی که در انجام یک وظیفه اعتماد به نفس بالایی دارند، بیشتر از هوش مصنوعی مولد مانند Copilot و ChatGPT استفاده کرده و نتایج را به دقت بررسی میکنند. اما در مقابل، کارمندانی که در انجام وظیفه تردید دارند، اغلب فرض میکنند هوش مصنوعی پاسخهای کافی را ارائه داده و به بررسی دقیق خروجیها نمیپردازند.
محققان پیشنهاد میکنند که طراحی ابزارهای هوش مصنوعی سازمانی باید بازنگری شود. آنها معتقدند که ابزارهای هوش مصنوعی باید مکانیزمهایی را برای تقویت مهارتهای بلندمدت و تشویق کاربران به تفکر انتقادی هنگام تعامل با خروجیهای هوش مصنوعی، در خود داشته باشند. این امر نیازمند شفافسازی نحوهی عملکرد هوش مصنوعی و آموزش کاربران برای تأیید و ادغام خروجیهای هوش مصنوعی در کار روزانه است.
این تحقیق همچنین نشان میدهد که تکیه بیش از حد به هوش مصنوعی میتواند منجر به کاهش مهارتهای اساسی مانند جمعآوری اطلاعات و حل مسئله شود. بنابراین، آموزش کارکنان در زمینهی راستیآزمایی اطلاعات، ادغام پاسخها و مدیریت وظایف، ضروری است. این مطالعه در کنفرانس سال ۲۰۲۵ فاکتورهای انسانی در سیستمهای محاسباتی ارائه خواهد شد.
کد خبر ۲۱۲۰۳۱۱۲۴.۱۳۶
منبع:رجیستر