توسعه مدل هوش مصنوعی چینی‌ها برای مصارف نظامی با استفاده از Llama متا

توسعه مدل هوش مصنوعی چینی‌ها برای مصارف نظامی با استفاده از Llama متا
فهرست مطالب

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مؤسسات تحقیقاتی برتر چین مرتبط با ارتش آزادی‌بخش خلق، از مدل Llama متا برای توسعه ابزاری هوش مصنوعی با کاربردهای نظامی استفاده کرده‌اند. بر اساس سه مقاله علمی و تحلیل‌های کارشناسان، محققان در یک مقاله منتشرشده در ژوئن، جزئیاتی درباره استفاده از نسخه اولیه مدل Llama برای ساخت ابزار هوش مصنوعی به نام “ChatBIT” ارائه داده‌اند.

این محققان با استفاده از مدل Llama 13B، به طراحی ابزاری متمرکز بر نظامی پرداخته‌اند که به جمع‌آوری و پردازش اطلاعات کمک می‌کند و اطلاعات دقیقی برای تصمیم‌گیری‌های عملیاتی ارائه می‌دهد. گزارش‌ها حاکی از آن است که ChatBIT در برخی وظایف، عملکرد بهتری نسبت به مدل‌های دیگر ارائه کرده که حدود ۹۰٪ از توانایی‌های ChatGPT-4 را دارند.

سانی چونگ، پژوهشگر بنیاد جیمزتاون، تأکید کرد که این اولین بار است که شواهد معتبری از تحقیقات نظامی در چین برای استفاده از مدل‌های متن‌باز به‌ویژه مدل‌های متا ارائه می‌شود. متا با انتشار عمومی مدل‌های خود، از جمله Llama، محدودیت‌هایی برای استفاده از آن‌ها اعمال کرده است. این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت استفاده برای مقاصد نظامی و جاسوسی می‌شود، اما به‌دلیل عمومی بودن این مدل‌ها، محدودیت‌هایی برای اجرای این قوانین وجود دارد.

مدیر سیاست‌گذاری عمومی متا، مولی مونتگومری، اعلام کرد که هرگونه استفاده از مدل‌های آن‌ها توسط ارتش آزادی‌بخش خلق غیرمجاز است و مخالف سیاست‌های استفاده قابل قبول آن‌ها می‌باشد.

در آینده، محققان چینی امیدوارند که ChatBIT را به تحلیل‌های اطلاعاتی، برنامه‌ریزی استراتژیک، آموزش شبیه‌سازی و تصمیم‌گیری فرماندهی گسترش دهند. این در حالی است که وزارت دفاع چین به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداده است و توانایی‌ها و قدرت محاسباتی ChatBIT تأیید نشده است.

همچنین، در میانه مباحثات داغ در خصوص دسترسی عمومی شرکت‌هایی مانند متا به مدل‌های هوش مصنوعی، رئیس‌جمهور ایالات متحده، جو بایدن، در ماه اکتبر ۲۰۲۳ دستوری اجرایی برای مدیریت پیشرفت‌های هوش مصنوعی امضا کرد.

کارشناسان معتقدند که پیشرفت‌های چین در زمینه توسعه هوش مصنوعی بومی، از جمله راه‌اندازی تعداد زیادی آزمایشگاه تحقیقاتی، به‌طور فزاینده‌ای فاصله تکنولوژیک این کشور را با ایالات متحده کاهش داده است.

کد خبر ۲۱۴۰۳۰۸۱۲.۰۷۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *