حضور ۵۰ ملیت در اجلاس شهر هوشمند

حضور 50 ملیت در اجلاس شهر هوشمند
فهرست مطالب
«چه کاری انجام دهیم تا شهرها برای نوه‌هایمان قابل زندگی باقی بماند.» این پرسش محوری اجلاس شهر هوشمند در جشنواره وین آپ است. این اجلاس یکی از برنامه‌هایی است که دیروز ۳۰ می در جشنواره وین‌آپ ۲۲ در شهر وین پایتخت اتریش برگزاری شد.
به گزارشمرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی شهر وین که با استراتژی چارچوب شهر هوشمند خود چشم‌اندازی برای شهری با کیفیت بالای زندگی تعریف کرده است، بدون اینکه این کار را به ضرر محیط زیست و نسل های آینده انجام دهد حال در صدد آن است که با برگزاری این اجلاس در وین این استراتژی را به اشتراک بگذارد و از دیگر برنامه‌ها و دستاوردها در دیگر نقاط جهان در راستای هوشمندسازی شهرها بهره‌مند شود.
در اجلاس شهر هوشمند همه چیز حول محور این پرسش می‌چرخد که امروز چه کاری باید انجام دهیم تا شهرها برای نوه‌هایمان قابل زندگی باقی بماند. شهر وین، هولدینگ وین، آزمایشگاه اقلیم و آب و هوا، مرکز پژوهش شهر هوشمند آسپرن، آژانس کسب و کار وین و  Wiener Stadtwerke همه علاقمندان به شکل دادن به شهر آینده را دعوت به گفت و گو می‌کنند. هدف از برگزاری این اجلاس این است که همه پیشگامان و علاقمندان در حوزه شهر هوشمند از سرتاسر دنیا چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین گرد هم آیند و با یکدیگر ارتباط و تعامل برقرار کنند، ازآخرین دستاوردهای خود در این حوزه پرده بردارند و از چالش‌های خود صحبت کنند و تجارب خود را با دیگران به اشتراک بگذارند تا از تجربه‌های دیگران نیز بهره‌مند شوند. همچنین راه‌حل‌های هوشمند برای چالش‌ها و مشکلات شهرهای فردا ارائه دهند.
موضوعات اصلی این اجلاس موارد زیر است:

  • شهرهایی با اقلیم و آب و‌ وهوای خنثی
  • اکوسیستم‌های نوآورانه برای شهرهای پایدار
  • شهرهای مشارکت
  • شهرهای مدور
  • شهرهای فراگیر و بدون مانع
  • شهرهایی با فاصله‌های کوتاه

بحث‌های آزادی درباره نیازها و انتظارات شرکت‌های جاه‌طلب و فعال در حوزه اقلیم و آب و هوا در راستای موقعیت‌های مکانی کسب و کارها در آینده،زیرساخت‌ها، تامین انرژی،خدمات،بازار کار، آموزش و غیره نیز وجود دارند که شرکت در این بحث‌ها برای تمام شرکت‌کنندگان آزاد بود.
همچنین تورهای بیشتری به صورت پیاده‌روی برای مشارکت‌کنندگان در مناطق شهر وین برگزار می‌شود که در ابتدا مشارکت‌کنندگان با یک نمای کلی از چشم‌انداز، ماموریت، پروژه‌های آموزشی و تحقیقاتی  شهر هوشمند با تاکید بر موضوعات مرتبط با توسعه شهری پایدار و  در این راستا با دو پروژه فانوس دریایی آشنا شدند: راه حل مبتنی بر طبیعت شهری در پروژه «Naturvation » با حمایت H2020 و PHYSIو همین‌طور استارتاپی که در آزمایشگاه نوآوری CEU آغاز به کار کرده است و خروجی‌های پروژه تحقیقاتی را به بازار عرضه کردند.همچنین در این تور مشارکت‌کنندگان با شبیه‌سازی اختلالات بینایی، کاهش تحرک، چالش‌هایی که افراد دارای معلولیت به طور روزانه با آن در شهر مواجه شدند و اقداماتی که شهر وین برای غلبه بر این موانع ارائه می دهد، نشان داده و تجربه شد.راه حل‌های فناوری برای تحرک مستقل از طریق برنامه‌ها نیز نشان داده شد.
یکی از اسپانسرهای برگزاری این تورWieNeu+  بود که یک طرح نوسازی شهری است تا نوآوری‌های مرتبط با آب و هوا را در ۳ حوزه تجدید و انرژی، مشارکت و فضای عمومی ترویج می‌کند و توسعه می‌دهد.آغاز این طرح در سال ۲۰۲۱ بوده است و مدت زمان تعریف شده برای اجرای آن  مدت ۱۰ سال است.
 اسپانسر دیگر Materialnomaden  است که در زمینه معماری، برنامه‌ریزی شهری، اجرا و مرمت ساخت و ساز، هنر و طراحی، و همچنین طراحی سازه و ساخت خود هدایت شونده تخصص دارد.. آنها با این کار پیشگامانه گام‌های توسعه‌ای مهمی برای پیشبرد فرآیندهای دایره‌ای در صنعت ساخت و ساز برمی دارند. از سال ۲۰۱۷ اولین مرکز مدور برای فرهنگ ساختمان در Kegelhalle، Kempelenpark  ایجاد شد. هدف کلی ایجاد مفهوم اقتصاد دایره‌ای یا مدور در بخش ساخت و ساز و ایجاد پایداری در صنعت ساخت و ساز است.
در این اجلاس ۷۶۰ شرکت‌کننده با ۵۰ ملیت مختلف شرکت کردند.این اجلاس شامل ۶ جلسه ، ۴۶ سخنران و ۵ کارگاه همکاری و هم‌آفرینی بود. ایران نیز  در این اجلاس شرکت داشت.
وین آپ ۲۰۲۲ جشنواره استارتاپی غیرمتمرکز است که از ۲۷ ماه می تا ۳ام ماه ژون در قلب اروپا در شهر وین در حال برگزاری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری خبر:
برچسب‌ها: