بینی الکترونیکی و هوش مصنوعی سرطان را بو می کشند

بینی الکترونیکی و هوش مصنوعی سرطان را بو می کشند
فهرست مطالب
تحقیقات جدید تیمی از دانشمندان در ایتالیا، سیستم الکترونیکی بینی طراحی شده برای استشمام نشانگرهای زیستی سرطان پروستات در ادرار گزارش کرده است. این فناوری برگرفته از تحقیقات قبلی است که نشان می‌داد سگ‌های مواد یاب آموزش‌دیده می‌توانند سرطان پروستات را به دقت تشخیص دهند.
برای چندین دهه دانشمندان مشاهده کرده اند که سگ های مواد یاب به طور موثر انواع مختلف سرطان را تشخیص می دهند. این یافته‌ها متعاقباً از توسعه فناوری e-nose خبر داد، حسگرهایی که برای شناسایی ترکیبات آلی فرار مختلف (VOCs) مسئول بوها طراحی شده‌اند.
اخیراً، تحقیقاتی به رهبری  “جیان لوئیجی تاورنا ” به طور خاص به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا می توان سگ ها را برای شناسایی سرطان پروستات با بوییدن ادرار بیمار آموزش داد. یک مطالعه بنیادی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد نشان داد که سگ‌ها واقعاً می‌توانند سرطان پروستات را از ادرار تشخیص دهند.
تاورنا توضیح داد: «این کشف تأیید کرد که تومورهای پروستات مواد آلی فرار و خاصی را تولید می‌کنند که از نظر فنی به عنوان VOC شناخته می‌شوند و سگ قادر به تشخیص آن‌ها با دقت بالایی است. ما تصمیم گرفتیم بر روی این توانایی به منظور توسعه یک دستگاه تشخیصی با تکنولوژی بالا که می تواند بخشی از تمرین بالینی روزمره شود، ایجاد کنیم.»
این پروژه که Diag-Nose نام گرفت، نمونه اولیه سیستم بینی الکترونیکی را تولید کرد که برای تشخیص VOC های خاص در ادرار که با بیماران مبتلا به سرطان پروستات مرتبط است، طراحی شده است.
نتایج اولین آزمایشات اولیه این فناوری مثبت و موفقیت آمیز بود. طی این مطالعات کمتر از ۲۰۰ نمونه ادرار مورد بررسی قرار گرفت که نیمی از آن ها متعلق به بیماران مبتلا به سرطان پروستات تایید شده و نیمی از یک گروه کنترل سالم جمع آوری شده بود.سیستم بینی الکترونیکی دقت ۸۵ درصدی را در تشخیص نمونه های سرطان پروستات نشان داد.
محققان پیشنهاد می‌کنند که در ترکیب با ابزارهای دیگر مانند آزمایش خون و بیوپسی، سیستم بینی الکترونیکی می‌تواند به برخی از بیماران کمک کند تا از روش‌های تهاجمی غیرضروری اجتناب کنند. محققان همچنین معتقدند که این فناوری در حالی که بیشتر اصلاح می‌شود، بهبود می‌یابد و آزمایش‌های بزرگ‌تری برای اعتبارسنجی پتانسیل آن برنامه‌ریزی شده است.
این مطالعه جدید در مجله بین المللی اورولوژی منتشر شد.
کد خبر ۲۰۱۰۱۰۹۱۴.۱۳۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری خبر:
برچسب‌ها: